вівторок, 11 грудня 2018 р.

Подорожуємо Україною

     Туристична осінь - 2017

      Проект "Читаємо подорожуючи...", розпочатий ще восени 2015 року, триває. І цього разу наші туристичні маршрути пролягли дорогами Центральної та Східної України. Протягом трьох осінніх місяців учні нашого училища побували у Харкові, Полтаві, Києві, Дніпрі.

      Величний Харків

 Восени 2017 року Україна відзначала роковини страшної сторінки своєї історії, коли за один день 3 листопада 1937 року сталінським режимом було страчено понад 100 осіб, представників української інтелігенції — цвіту української нації.
          Розстріляне відродження — духовно-культурне та літературно-мистецьке покоління 20-х–30-х рр. в Україні, яке дало високохудожні твори у галузі літератури, філософії, живопису, музики, кінематографу і театру і яке було знищене радянською системою.
      Ми відвідали Харківський літературний музей, де для нас провели цікаву та пізнавальну інтерактивну екскурсію-гру про митців "розстріляного відродження".                                     Також  Харків здивував колекцією картин всесвітньовідомих художників  Айвазовського, Семирадського, Васнєцова, Шишкіна, Сурикова. Та найбіше враження справило полотно Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султанові".
















Романтична Полтава

         Полтаву відвідала група учнів нашого училища на чолі з викладачем хімії Людмилою Миколаївною Воробйовою.  Нікого не залишило байдужим місто, що потонуло в зелені, красива набережна та мальовничі краєвили долини річки Ворскла, символ Полтави - біла альтанка з колонадою, величні храми.
         Також група відвідала старовинне козацьке містечко з назвою Опішня, головний осередок сучасного українського гончарства. Наші туристи познайомилися з майстрами-гончарами, відвідали майстер-клас, де спробували працювати з гончарним кругом.






4 коментарі:

  1. Дуже рада, що мені вдалося побувати з групою у Харківському літературному музеї. Це один із небагатьох в Україні музеїв з інтерактивною експозицією, де у формі цікавої настільної гри розповідається про трагічну історію Будинку «Слово».
    Цікаво, що у Харків я їздила через рік після закінчення училища, вже будучи студенткою Київського університету ім. Т.Шевченка. Просто не змогла не скористатися можливістю ще раз узяти участь у туристичній подорожі від рідного училища. Як зараз пам'ятаю, з чого взагалі почалися всі наші мандри!
    У 2015 році Наталія Едуардівна провела для учнів захід, присвячений Соломії Крушельницькій, і мала необережність сказати слухачам, враженим оповіддю про легендарну оперну співачку, що ми могли б продовжити знайомство з нею під час подорожі до міста Львова. Ми, звісно, не залишили цієї обіцянки поза увагою і вмовили організувати для нас таку поїздку. Не уявляю, скільки часу та сил витратила Наталія Едуардівна на пошук інформації та планування подорожі, скажу лише, що зупинялася наша група в хостелі, розташованому не де-небудь, а в колишній квартирі Соломії Крушельницької! У цій же будівлі був музей співачки, хоча завдяки Наталії Едуардівні ми й самі могли вже розказати гідам багато цікавого про пані Крушельницьку. А доповнили тоді нашу подорож вистава "Летюча миша" у Львівському оперному театрі, довгі прогулянки старим містом та справжня львівська кава…

    ВідповістиВидалити
  2. Я хочу поділитися з усіма, хто тут шукає позику для бізнесу або особистого користування, щоб зв’язатися з паном Педро на pedroloanss@gmail.com, тому що пан Педро та його кредитна компанія – це все, кому я довіряю, коли справа доходить до вирішення фінансової ситуації, тому я рекомендую хтось шукає фінансової допомоги, щоб зв’язатися з містером Педро з річною прибутковістю кредиту 2 ставки, зараз? Ви розумієте, чому я виберу Педро з його кредитною компанією 100 справжніх фінансів.

    ВідповістиВидалити
  3. Tritanium Ray Platinum - 3lb - Tritanium Art
    The Tritanium Ray ecosport titanium Platinum is a solid titanium titanium bar stock coating that titanium band ring is coated with the titanium armor primary gold element, Tritanium. 4x8 sheet metal prices near me

    ВідповістиВидалити