понеділок, 13 листопада 2017 р.

Зустріч із письменником

     У День української писемності і мови група учнів та співробітників нашого училища відвідала Дніпрорудненську міську бібліотеку сімейного читання, де відбулася зустріч з відомим українським письменником Максимом Кідруком. 
       Впродовж півтори години автор розповідав про себе, про те, що надихає його на написання романів,  про нюанси письменницької праці. 
     Макс Кідрук родом з Рівного, інженер-енергетик за освітою, програміст і журналіст, мандрівник, який зрештою став письменником і відчув, що саме це - справа його життя.  Він побував у понад 30 країнах світу, написав перший в Україні технотрилер, загалом видав 13 художніх творів, отримавши у 2009 році ІІ премію літературного конкурсу "Коронація слова", а у 2016 році увійшовши до першої п'ятірки списку конкурсу "Книга року ВВС".
    На зустрічі автор розповів про передумови написання своїх книг, зокрема роману "Твердиня",  презентував два останні романи: "Зазирни у мої сни" та "Не озирайся і мовчи", написані у жанрі наукової фантастики, а також анонсував майбутню книгу, яка  матиме назву "Де немає Бога". Також ми почули численні  історії про мандрівки різними куточками світу, факти з життя природи та історичні загадки древніх цивілізацій.   

    
         Особисто мене вразила різнобічна ерудиція Максима. Він легко й невимушено спілкується на  різноманітні теми, демонструючи глибоку обізнаність в сучасній музиці та літературі, у спорті, у світі природи, науки та сучасних технологій, аналізує історичні та суспільні процеси, висловлюючи власні погляди та гіпотези.
        "Він ніби випадково розсипає сторінками бісеринки із різних сфер і культурних пластів: від кліпів Nikita до згадок про загиблих при спробі покорити Еверест Нортона й Меллорі; від структури мексиканської наркоторгівлі до суперсучасних технологій вивчення мозку та особливостей турнірів із бейсболу в США", - так написала читачка Галина Островерхова у своїй рецензії на книгу "Не озирайся і мовчи". 
  
         Півтори години спілкування промайнули, як одна хвилина. Володіючи ораторським хистом, особливим стилем мовлення з дотепними жартами, порівняннями, автор зацікавив та заінтригував кожного, хто прагне пізнати незвідане. По закінченні зустрічі ми ще довго говорили, запитували, фотографувалися, отримували автографи.
         А наступного року, в рамках промотуру на підтримку нової книги,  Макс Кідрук обіцяв завітати до нашого училища. Будемо читати та готуватися до зустрічі!


         У фонді нашої бібліотеки є 11 книг Макса Кідрука. Це захопливий світ подорожей, пригод, фантастики, це яскрава та дотепна мова, і, що найголовніше, це якісна сучасна українська література.
То ж  запрошую вас, шановні читачі, познайомитися з творчістю талановитого письменника.
Читаймо українське!









Немає коментарів:

Дописати коментар