четвер, 2 червня 2016 р.

Подорожуємо Україною

"Красо України, Подолля!" 
Леся Українка
                                        Пропозиція відвідати Львів, Одесу або Карпати завжди викликає цікавість і бажання здійснити подорож, адже ці екскурсійні напрямки давно стали брендом туризму в Україні. А от Поділля ми тільки зараз відкрили для себе . І не даремно!!!!!!!

Кам'янець-Подільський - "Квітка на камені".


Це місто-легенда, природне та архітектурне диво України. Його називають "Перлиною Поділля", "Домом семи культур", "Містом, в якому мріють Янголи".





Це дивовижне місто зберігає свою історію вже близько десяти віків і не перестає до цього дня вражати стародавніми будівлями, що збереглися з часів Середньовіччя, мальовничим обривистим каньйоном, запаморочливими мостами. Дивне поєднання різних архітектурних стилей дозволяє відчути себе одночасно в Стародавній Русі, католицькій Європі та на мусульманському Сході.
Неповторного шарму місту-заповіднику надає перлина тутешніх місць - стара фортеця, що вже сотні років височіє на скелястому мисі між двома берегами річки Смотрич. 


Ця унікальна фортифікаційна споруда, яка не має аналогів у Європі, сьогодні значиться у переліку Семи чудес України. 

 А краса нічної Кам'янець-Подільської фортеці у сяйві різнокольорових ліхтарів - це взагалі тема окремої розмови!
Історико-архітектурний заповідник "Кам'янець" налічує 175 історичних та релігійних пам'яток   національного значення. За цим показником він поступається лише Києву та Львову, а от за  різноманітністю і концентрацією на невеликому просторі з "Квіткою на камені" не зрівняється жодне місто в Україні.

    &nbsp















































 












Чернівці-"Маленький Відень".

Місто унікальної, неповторної архітектури. Запам'яталася вулиця Ольги Кобилянської, колишня вулиця Панська: величні будівлі, море квітів, неповторне живе звучання скрипки та саксофона, люди в українському вбранні, бо в той день було Свято вишиванки. А приголомшуючий Чернівецький університет - справжній архітектурний шедевр! 

Бакота - куточок Раю на Землі.
   Там, де колись було село Бакота, сьогодні тече Дністер, а раніше, за 500 мільйонів років, тут було море. Це унікальне місце, де на поверхні землі збереглися залишки коралових рифів з дна теплого моря, аналогів йому у світі немає. Природні краєвиди перехоплюють подих - це Національний природний парк "Подільські Товтри". Жодне фото не зможе передати тієї краси...

Та, що змінила долю Європи...
Неподалік від Кам'янця знаходиться Хотинська фортеця - ще один об'єкт із Семи чудес України. Води Дністра омивають потужні мури висотою до 40 метрів. Тут настільки красиво, що відомі режисери обирають саме це місце для історичного та художнього кіно.

    Українське Поділля! Історія  обдарувала цей край славним минулим, а природа - дивовижною красою. Як на мене, то ця подорож за кількістю та палітрою вражень виявилася найяскравішою з усіх, що ми здійснили цього навчального року. 
     Дякую усім, хто брав участь в організації та здійсненні екскурсій: своїм колегам за розуміння та підтримку,  батькам - за  фінансову допомогу, дітям - за бажання дізнатися щось нове, за уміння захоплюватися красою, за чемність та дисциплінованість. 
Пропоную переглянути коротенькі відео про місця, які ми відвідали, адже завжди краще побачити, ніж почути або прочитати.
Кам'янець-Подільський
Кам'янець-Подільський, Дністер
Хотинська фортеця
Одне лише бажання не здійснилося: того дня, коли ми від'їжджали, у Кам'янці розпочинався фестиваль повітроплавання, але повітряних куль побачити ми не встигли. Нехай це залишиться мрією на майбутнє...
      Подорожуйте, адже це одне із найбільших та найкорисніших задоволень, а наша Україна така прекрасна!!!
      












7 коментарів:

  1. Все очень понравилось) после поездки было море впечатлений и приятных воспоминаний!))
    Большое Вам спасибо за такую увлекательную поездку!))

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо вам большое. Поездка была отличная мне очень очень понравилась. Хоть я и выпускаюсь я надеюсь, что еще обязательно окунусь в мир поездок с училищем ♥

    ВідповістиВидалити
  3. Я всегда хотела побывать в Камянец-Подольском и Хотыне, и благодаря вам мне удалось увидеть и запечатлеть очень живописные места.Мне очень понравилась поездка, Эмоций и воспоминаний - Огромное количество.
    Хотелось бы отметить и сказать отдельное спасибо за отличную организацию поездки, мы постоянно перемещались по городам, и всё (автобусы,экскурсоводы,маршруты)было хорошо спланировано и очень вовремя.
    Спасибо большое, надеюсь, что в следующем учебном году продолжим путешествовать по Украине. :)

    ВідповістиВидалити
  4. Мені дуже сподобалося подорожувати з вами,багато вражень,емоцій.Природа вражала своєю красою,а міста своєю исторією та неперевершеною архітектурою)Дякую вам,чекаю на нову подорож.

    ВідповістиВидалити
  5. Неймовірно дякую вам за цю неперевершену подорож! Затишні вулички, запашні кав'ярні, велична архітектура - все це дуже гармонічно доповнювало одне одного і створювало єдине і незабутнє враження від цієї подорожі) Окремо, звичайно, хочу подякувати за високий рівень організації поїздки, адже це теж дуже важлива складова гарного відпочинку)
    Дуже сподіваюся, що мені пощастить ще хоча б один раз поринути у цей незабутній світ подорожей та нових вражень.

    ВідповістиВидалити
  6. Кажуть, якщо чогось дуже сильно бажаєш, воно реалізується в твоєму житті. Тепер я знаю – це правда. Побувати у Камянець –Подільську було моєю великою мрією. Я двічі оголошувала цю поїздку, але все чомусь не виходило поїхати. То осіння негода завадила, то політичні катаклізми стали на перепоні. І ось завдяки ентузіазму і невичерпній енергії Наталії Едуардівни моя мрія здійснилася. Я не розчарувалася ні в одному пункті нашої подорожі. Все було так, як я уявляла. Тут все пронизано історією, овіяне легендами та дихає вічністю. Ми побачили два із семи чудес України. І я не знаю, що мене більш вразило: Камянець зі своєю унікальною фортецею чи Хотин, який пережив багато битв та заворожує своєю кремезністю? Чи може пальму першості віддати неймовірній –аж подих захоплює – красі Бакоти? Не хочу розставляти по місцях, бо кожна екскурсія гармонійно доповнювала наші враження та поповнювала наші знання.
    А ще була Вінниця. Чисте, охайне, впорядковане місто, в якому є багато простору і в якому хотілося б жити. Ми відвідали музей-садибу Пирогова, фабрику Рошен та побачили знаменитий фонтан –візитну карточку міста. Складалося враження, ніби фонтани підтанцьовували творам великих композиторів…
    Та що там говорити- краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Тож подорожуйте Україною. Вона в нас найкраща!

    ВідповістиВидалити
  7. Поїздка була дуже класною і незабутньою.Мені дуже сподобалось,сподіваюсь ми ще разом кудись поїдемо.

    ВідповістиВидалити