середу, 7 грудня 2016 р.

Читаймо українське!

 ... або про Україну, про війну, якої не повинно було бути.

Шановні читачі!
Сьогодні  під враженням від заходу до Дня Збройних сил України  хочу презентувати вам дві книжкові новинки нашої бібліотеки. Це книги про один із найболючиших моментів війни на сході України - про оборону Донецького аеропорту.

        Роман "Аеропорт" - це художній вимисел, заснований на реальних фактах.         Автор роману - Сергій Лойко, кореспондент і фотограф американської газети "The Los Angeles Times", який спеціалізується на війнах і збройних конфліктах, за національністю - росіянин. Сергій був єдиним іноземним кореспондентом, який побував у Донецькому аеропорті в жовтні 2014 року й провів там чотири дні з кіборгами.

Насамперед  ця книга про війну. Так реально зобразити події може тільки та людина, яка бачила їх на власні очі. Разом з тим, твір і про любов, про зраду, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль.
         Автор присвятив книгу своїм маленьким онукам, зазначивши, що "коли вони виростуть, описане в ній читатиметься, як фентезі, і не тому, що цього не може бути ніколи, а тому, що цього не повинно було бути... "

        АД 242 - проект українських журналістів спільно з Радіо Свобода. 
   Книга про 242 дні боїв в аеропорті Донецька. Це свідчення кіборгів, розповіді волонтерів і журналістів, коментарі військових експертів та аналітиків з України, Росії, США та Канади  - понад 100 інтерв'ю, десятки реальних фото з місця подій, серед яких і розповіді та знімки Сергія Лойка, автора роману "Аеропорт".
       
Читайте про життя і смерть, про відчайдушність і страх, про любов і дружбу, про те, що і чому захищали в АДу українські бійці.
         


Немає коментарів:

Дописати коментар